Welkom op mijn Blog over mijn hobby: de Amiga Commodore homecomputer

Omdat er toch al zo weinig Nederlandstalige informatie terug te vinden is op het "wereld-wijde-web" over de Amiga Commodore homecomputer heb ik beslist een blog te starten over mijn hobby. Nieuwe toevoegingen aan mijn verzameling, herstellingen en andere relevante zaken zal ik hier trachten te documenteren in de Nederlandse taal.

Vooral dat laatste vind ik belangrijk, de eens zo grote Amiga-scene bestaande uit clubs over heel Vlaanderen met duizenden leden is nu herleid tot een handjevol liefhebbers waarvan de meeste lid zijn van de laatste Amigaclub die er nog is in Belgiƫ en waarvan ikzelf voorzitter ben: The Belgian Amiga Club.

Dus ik hoop dat mijn blog u motiveert om uw oude Amiga van de zolder te halen en er weer eens met aan de slag te gaan. Wat de reden ook is: nostalgie, verveling, uitgekeken op de huidige moderne speeltjes of misschien hebt u wel kinderen die u eens wat digitale geschiedenis wil bijbrengen of wil uitdagen met een wedstrijdje retrogamen ... u zal het zich niet beklagen.

Mocht u bovenstaande hebben gelezen met de gedachte of u nog iemand een plezier kan doen met die Amiga die u nog heeft staan in plaats van hem naar het containerpark te brengen ... bij deze kent u het antwoord :-)

zondag 5 november 2017

The Belgian Amiga Club: Simon's birthday edition

Eerst en vooral: bedankt aan iedereen die de moeite heeft gedaan om tot bij ons te komen er een gezellige meeting van te maken. Een paar nieuwe gezichten, een paar oude gezichten die ik al lang niet meer gezien had ... u was geweldig.Eervolle vermelding voor de heren van Amedia Computer die "even" 700km hebben gereden om naar ons te komen... motivatie om de scene in leven te houden in het kwadraat!


Bedankt aan Koen de Brabander van Amicom om ons een bak Brugse Zot te sponsoren die u gretig soldaat hebt gemaakt. En ondanks de economisch geprijsde drank hebt u toch genoeg achterover gegoten om me uit de kosten te doen komen.En last but not least ... Stef ( Bassoontracker) die in een paar dagen een computerspelletje heeft geprogrammeerd als verjaardagscadeau. Meest originele cadeau ever ! Merci merci en nog eens merci ! De adf file staat in mijn dropbox voor wie wat wil puzzelen. Download puzzle slider, Simon's birthday edition

Ik hoop natuurlijk dat er nog wat bugfixes komen ;-)2 opmerkingen:

  1. Wat !!?!! Bugs ??!?? Waar wat hoe wanneer? die moeten verpletterd worden!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik denk dat er gisteren bij de puzel met 9 blokjes, 1 blokje gescrambeld was. En niet echt een bug, als je dan de puzzel kompleet hebt ... stopt de game niet. En als je dan toch bezig bent, waar is het highscore bord met de minste moves om het kompleet te krijgen ;-)

      Verwijderen