Welkom op mijn Blog over mijn hobby: de Amiga Commodore homecomputer

Omdat er toch al zo weinig Nederlandstalige informatie terug te vinden is op het "wereld-wijde-web" over de Amiga Commodore homecomputer heb ik beslist een blog te starten over mijn hobby. Nieuwe toevoegingen aan mijn verzameling, herstellingen en andere relevante zaken zal ik hier trachten te documenteren in de Nederlandse taal.

Vooral dat laatste vind ik belangrijk, de eens zo grote Amiga-scene bestaande uit clubs over heel Vlaanderen met duizenden leden is nu herleid tot een handjevol liefhebbers waarvan de meeste lid zijn van de laatste Amigaclub die er nog is in Belgiƫ en waarvan ikzelf voorzitter ben: The Belgian Amiga Club.

Dus ik hoop dat mijn blog u motiveert om uw oude Amiga van de zolder te halen en er weer eens met aan de slag te gaan. Wat de reden ook is: nostalgie, verveling, uitgekeken op de huidige moderne speeltjes of misschien hebt u wel kinderen die u eens wat digitale geschiedenis wil bijbrengen of wil uitdagen met een wedstrijdje retrogamen ... u zal het zich niet beklagen.

Mocht u bovenstaande hebben gelezen met de gedachte of u nog iemand een plezier kan doen met die Amiga die u nog heeft staan in plaats van hem naar het containerpark te brengen ... bij deze kent u het antwoord :-)

maandag 6 november 2017

Let there be light ... A1200 compact flash adapter HD-led mod.

Wil ik hier een compact flash adapter installeren werkt mijn hard drive led niet meer van de A1200 ... blijkbaar een bekend symptoom bij de adapters die je voor anderhalve euro op Ali-express koopt.

Ik heb eerst eens op youtube gekeken met als resultaat een wazig filmke waar ik niet duidelijk kan zien waar het nu juist wordt bevestigd gemaakt door iemand met een twijfelachtig Engels accent en het twee filmke duurt vijf minuten waar op het einde iemand een paypal gift vraagt omdat hij blijkbaar 5 minuten kan vol lullen over een jobke van 10 seconden... daarom een simpele voor en na foto van mijn adapter in dit geval gemonteerd op een Elbox FastATA.
Voor wie graag de plaatselijke middenstand sponsort en niet een of andere Chinees die brol verkoopt: Koop je adapter bij een van de Amiga shops zoals onze vrienden van Amedia en dan heb je die kuren niet. Compact Flash Adapter Amedia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten