Welkom op mijn Blog over mijn hobby: de Amiga Commodore homecomputer

Omdat er toch al zo weinig Nederlandstalige informatie terug te vinden is op het "wereld-wijde-web" over de Amiga Commodore homecomputer heb ik beslist een blog te starten over mijn hobby. Nieuwe toevoegingen aan mijn verzameling, herstellingen en andere relevante zaken zal ik hier trachten te documenteren in de Nederlandse taal.

Vooral dat laatste vind ik belangrijk, de eens zo grote Amiga-scene bestaande uit clubs over heel Vlaanderen met duizenden leden is nu herleid tot een handjevol liefhebbers waarvan de meeste lid zijn van de laatste Amigaclub die er nog is in België en waarvan ikzelf voorzitter ben: The Belgian Amiga Club.

Dus ik hoop dat mijn blog u motiveert om uw oude Amiga van de zolder te halen en er weer eens met aan de slag te gaan. Wat de reden ook is: nostalgie, verveling, uitgekeken op de huidige moderne speeltjes of misschien hebt u wel kinderen die u eens wat digitale geschiedenis wil bijbrengen of wil uitdagen met een wedstrijdje retrogamen ... u zal het zich niet beklagen.

Mocht u bovenstaande hebben gelezen met de gedachte of u nog iemand een plezier kan doen met die Amiga die u nog heeft staan in plaats van hem naar het containerpark te brengen ... bij deze kent u het antwoord :-)

woensdag 15 november 2017

"His Wobbliness"

De grootste miskleun van een towerconversie voor de Amiga 1200 ooit: De Micronik Infinitiv.Het moet enorm veel geld gekost hebben om te ontwikkelen en op papier zag het er allemaal mooi uit: modulair, lichtgewicht .... maar de werkelijkheid was wel anders. Je kan het amper aanraken zonder dat er wat begint te kraken of breekt, problemen met de aarding en nu 20 jaar later zijn de meeste onherstelbaar beschadigd. Iemand moet daar een vlaag van zinsverbijstering hebben gehad, een andere verklaring heb ik niet. 

De voorbije jaren heb ik twee halve exemplaren gekregen en na het bekeken te hebben dacht ik er wel 1 goede van te kunnen maken. Alles uit elkaar gehaald, beetje proper gemaakt ... "et voilà " !

Nog steeds een berg wankele plastic troep maar het lijkt weer ergens op. Als er nog iemand wat van de overschot kan gebruiken, dan hoor ik het wel.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten