Welkom op mijn Blog over mijn hobby: de Amiga Commodore homecomputer

Omdat er toch al zo weinig Nederlandstalige informatie terug te vinden is op het "wereld-wijde-web" over de Amiga Commodore homecomputer heb ik beslist een blog te starten over mijn hobby. Nieuwe toevoegingen aan mijn verzameling, herstellingen en andere relevante zaken zal ik hier trachten te documenteren in de Nederlandse taal.

Vooral dat laatste vind ik belangrijk, de eens zo grote Amiga-scene bestaande uit clubs over heel Vlaanderen met duizenden leden is nu herleid tot een handjevol liefhebbers waarvan de meeste lid zijn van de laatste Amigaclub die er nog is in België en waarvan ikzelf voorzitter ben: The Belgian Amiga Club.

Dus ik hoop dat mijn blog u motiveert om uw oude Amiga van de zolder te halen en er weer eens met aan de slag te gaan. Wat de reden ook is: nostalgie, verveling, uitgekeken op de huidige moderne speeltjes of misschien hebt u wel kinderen die u eens wat digitale geschiedenis wil bijbrengen of wil uitdagen met een wedstrijdje retrogamen ... u zal het zich niet beklagen.

Mocht u bovenstaande hebben gelezen met de gedachte of u nog iemand een plezier kan doen met die Amiga die u nog heeft staan in plaats van hem naar het containerpark te brengen ... bij deze kent u het antwoord :-)

zaterdag 21 oktober 2017

Hallo Kroket.

Tristan Zondag had wat moederborden van me klaar dus ben ik vandaag op de HCC Commodore clubdag beland ( of was het nu MSX of Spectrum clubdag vandaag, ben niet 100% zeker ) om praktische redenen en aangezien vriend Mo altijd wel voor een tripje te overhalen is ....

Gezellige drukte daar zoals je kan zien op de foto's en niet veel maar toch een paar interessante "Miggies" gezien met een Vampire in en van die dingen.

Ook voor de eerste keer een virtual reality bril op mijn hoofd gehad met een C64 game, VR64. Ik betwijfel of het representatief is voor de huidige VR-revolutie maar het was op zich wel knap gemaakt.

Verder een zeldzaam software pakketje op de kop getikt bij de verkoopsstand. "Amiga Transformer": de poging van Amiga om IBM compatibiliteit te bieden voor er bridgeboards waren. Nodeloos te zeggen dat dit softwarematig eerder hopeloos was op een Amiga 1000 in 1986. Maar ik ben er blij mee, past goed bij mijn boxed A1000 en Amiga "C" pakket uit dezelfde periode :-)

En natuurlijk het belangrijkste: de laatste twee A1200 moederborden in mijn collectie terug van een recap en ook een A4000 bord dat al eens een behandeling had gekregen maar dat plotseling besloot de tijd niet meer bij te houden en geheugenlatjes begon uit te spuwen.Verder nog wat te melden ? Nee niet echt behalve dat ik uiteraard een kroket heb gegeten ... naar Nederland gaan en geen kroket eten is zoals naar België komen en geen bier drinken denk ik dan. En tot slot: vergeet binnen twee weken, 4 November niet naar de meeting van de Belgian Amiga Club te komen en nogmaals een herinnering om jullie in te schrijven op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Klik HIER om in te schrijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten