Welkom op mijn Blog over mijn hobby: de Amiga Commodore homecomputer

Omdat er toch al zo weinig Nederlandstalige informatie terug te vinden is op het "wereld-wijde-web" over de Amiga Commodore homecomputer heb ik beslist een blog te starten over mijn hobby. Nieuwe toevoegingen aan mijn verzameling, herstellingen en andere relevante zaken zal ik hier trachten te documenteren in de Nederlandse taal.

Vooral dat laatste vind ik belangrijk, de eens zo grote Amiga-scene bestaande uit clubs over heel Vlaanderen met duizenden leden is nu herleid tot een handjevol liefhebbers waarvan de meeste lid zijn van de laatste Amigaclub die er nog is in Belgiƫ en waarvan ikzelf voorzitter ben: The Belgian Amiga Club.

Dus ik hoop dat mijn blog u motiveert om uw oude Amiga van de zolder te halen en er weer eens met aan de slag te gaan. Wat de reden ook is: nostalgie, verveling, uitgekeken op de huidige moderne speeltjes of misschien hebt u wel kinderen die u eens wat digitale geschiedenis wil bijbrengen of wil uitdagen met een wedstrijdje retrogamen ... u zal het zich niet beklagen.

Mocht u bovenstaande hebben gelezen met de gedachte of u nog iemand een plezier kan doen met die Amiga die u nog heeft staan in plaats van hem naar het containerpark te brengen ... bij deze kent u het antwoord :-)

donderdag 10 augustus 2017

Never say never !

Een tijdje geleden vroeg er me iemand: " Wat zou je nu nog ECHT willen voor je collectie ? ". Het antwoord was een A3000T en een A4000T aangezien dat dat de laatste twee modellen zijn die ik niet heb in mijn collectie. Echter had ik me er al bij neergelegd dat dat niet ging gebeuren omdat ze ten eerste zelden worden aangeboden en ten tweede als ze dan te koop staan dan gaat de prijs ergens tussen de 1500€ en zelfs 5000€ in sommige gevallen. Jammer, maar zulke bedragen uitgeven aan spullen die amper gebruikt worden is een brug te ver voor mij.

En toen kwam er een mailtje van een vriend die op een synthesizer forum zit dat er iemand wat Amiga spullen te koop aanbood ... waaronder een A3000T voor weinig geld. En aangezien er op synthesizer fora blijkbaar niet veel liefhebbers voor dat ding zitten staat hij nu bij thuis. Bij deze wil ik twee mensen bedanken: StephenM om alert te zijn, zonder hem had ik het nooit geweten en Marvin Droogsma die net na mij op dat forum verzeilde en ipv van met geld te gaan smijten zich onthouden heeft.

Dus zeg nooit nooit en met een beetje geduld ( 15 jaar in mijn geval ) komt dat ene ding dat je wil wel eens voorbij. One down, one to go :-)

Geniet van de prentjes !
Geen opmerkingen:

Een reactie posten