Welkom op mijn Blog over mijn hobby: de Amiga Commodore homecomputer

Omdat er toch al zo weinig Nederlandstalige informatie terug te vinden is op het "wereld-wijde-web" over de Amiga Commodore homecomputer heb ik beslist een blog te starten over mijn hobby. Nieuwe toevoegingen aan mijn verzameling, herstellingen en andere relevante zaken zal ik hier trachten te documenteren in de Nederlandse taal.

Vooral dat laatste vind ik belangrijk, de eens zo grote Amiga-scene bestaande uit clubs over heel Vlaanderen met duizenden leden is nu herleid tot een handjevol liefhebbers waarvan de meeste lid zijn van de laatste Amigaclub die er nog is in België en waarvan ikzelf voorzitter ben: The Belgian Amiga Club.

Dus ik hoop dat mijn blog u motiveert om uw oude Amiga van de zolder te halen en er weer eens met aan de slag te gaan. Wat de reden ook is: nostalgie, verveling, uitgekeken op de huidige moderne speeltjes of misschien hebt u wel kinderen die u eens wat digitale geschiedenis wil bijbrengen of wil uitdagen met een wedstrijdje retrogamen ... u zal het zich niet beklagen.

Mocht u bovenstaande hebben gelezen met de gedachte of u nog iemand een plezier kan doen met die Amiga die u nog heeft staan in plaats van hem naar het containerpark te brengen ... bij deze kent u het antwoord :-)

vrijdag 4 augustus 2017

"De Roland" - filmpje .


"De Roland" .... MT-32 om precies te zijn is een midi synthesizer module die tegenwoordig vrij populair aan het worden is bij de retrogamers. Dus heb ik er maar eens eentje gekocht een tijd geleden en vandaag bij wijze van test aangesloten op mijn Amiga 2500.

Aangesloten met een midi interface op de seriële poort van de Amiga om hem aan te sturen en het geluid loopt naar mijn Repulse Soundcard van Alien Design om van door naar de audio mixer op de PicassoIV te gaan en dan uiteindelijk bij mijn luidsprekers terecht te komen.

In het filmpje ( excuus voor de slechte Huawei smartphone kwaliteit ) zien we Day Of The Tentacle draaien met het geluid van de "De Roland". Dit spel is nooit voor de Amiga uitgekomen maar via ScummVM is het mogelijk maakt games ( voornamelijk point&click adventures ) te draaien op systemen waar het niet voor bedoeld is door de executable te vervangen en gebruik te maken van enkel de datafiles van het originele spel.

Het geluid is nogal stil dus "turn op the volume" ...
Geen opmerkingen:

Een reactie posten