Welkom op mijn Blog over mijn hobby: de Amiga Commodore homecomputer

Omdat er toch al zo weinig Nederlandstalige informatie terug te vinden is op het "wereld-wijde-web" over de Amiga Commodore homecomputer heb ik beslist een blog te starten over mijn hobby. Nieuwe toevoegingen aan mijn verzameling, herstellingen en andere relevante zaken zal ik hier trachten te documenteren in de Nederlandse taal.

Vooral dat laatste vind ik belangrijk, de eens zo grote Amiga-scene bestaande uit clubs over heel Vlaanderen met duizenden leden is nu herleid tot een handjevol liefhebbers waarvan de meeste lid zijn van de laatste Amigaclub die er nog is in België en waarvan ikzelf voorzitter ben: The Belgian Amiga Club.

Dus ik hoop dat mijn blog u motiveert om uw oude Amiga van de zolder te halen en er weer eens met aan de slag te gaan. Wat de reden ook is: nostalgie, verveling, uitgekeken op de huidige moderne speeltjes of misschien hebt u wel kinderen die u eens wat digitale geschiedenis wil bijbrengen of wil uitdagen met een wedstrijdje retrogamen ... u zal het zich niet beklagen.

Mocht u bovenstaande hebben gelezen met de gedachte of u nog iemand een plezier kan doen met die Amiga die u nog heeft staan in plaats van hem naar het containerpark te brengen ... bij deze kent u het antwoord :-)

donderdag 26 januari 2017

ondergewaardeerd: Nemac IV


Dankzij een Duitse ebayer die van gedachte is veranderd en toch zo vriendelijk was om de game naar België te willen sturen heb ik toch een van de meest ondergewaardeerde fps-games die op de Amiga is uitgekomen op de kop kunnen tikken voor mijn collectie: Nemac IV.

Iedereen denkt aan Doom ( een pc-game godbetert ), Genetic Species, Alien Breed 3D .... maar Nemac IV komt zelden aan bod wanneer men dit type game wil spelen op de Amiga.

De game staat op 8 diskettes en heeft minstens een 68020 cpu nodig, 2mb ram en een harde schijf met 4mb vrij.
De game ondersteund echter ook de AGA chipset naast ECS en ook grafische kaarten en draait zonder problemen en snel op mijn Cyberstorm MKII met 68060  processor. Ik ben benieuwd hoe het presteert op een Vampire FPGA kaart ?

 Zeker eens uittesten !

Je kan de cd-rom versie ( Nemac IV: Direcotr's Cut ) hier downloaden op de website van Amiga Future: www.amigafuture.de
Geen opmerkingen:

Een reactie posten