Welkom op mijn Blog over mijn hobby: de Amiga Commodore homecomputer

Omdat er toch al zo weinig Nederlandstalige informatie terug te vinden is op het "wereld-wijde-web" over de Amiga Commodore homecomputer heb ik beslist een blog te starten over mijn hobby. Nieuwe toevoegingen aan mijn verzameling, herstellingen en andere relevante zaken zal ik hier trachten te documenteren in de Nederlandse taal.

Vooral dat laatste vind ik belangrijk, de eens zo grote Amiga-scene bestaande uit clubs over heel Vlaanderen met duizenden leden is nu herleid tot een handjevol liefhebbers waarvan de meeste lid zijn van de laatste Amigaclub die er nog is in Belgiƫ en waarvan ikzelf voorzitter ben: The Belgian Amiga Club.

Dus ik hoop dat mijn blog u motiveert om uw oude Amiga van de zolder te halen en er weer eens met aan de slag te gaan. Wat de reden ook is: nostalgie, verveling, uitgekeken op de huidige moderne speeltjes of misschien hebt u wel kinderen die u eens wat digitale geschiedenis wil bijbrengen of wil uitdagen met een wedstrijdje retrogamen ... u zal het zich niet beklagen.

Mocht u bovenstaande hebben gelezen met de gedachte of u nog iemand een plezier kan doen met die Amiga die u nog heeft staan in plaats van hem naar het containerpark te brengen ... bij deze kent u het antwoord :-)

zondag 1 januari 2017

Happy New Year: de goede voornemens.

Het is weer de tijd van het jaar om iedereen het beste te wensen en goede voornemens te maken. Ik zal de mijne met foto's verduidelijken en dan kan ik in 2018 zien of er wat van terecht gekomen is.

- Een database aanleggen met al mijn originele software en literatuur zodat ik onmiddellijk weet wat ik heb en geen eindeloze zoektochten meer moet doen. Op een Amiga wel te verstaan.
- Legplanken aan de muur maken waar nu de posters hangen zodat er meer van de zolder naar de mancave kan verhuizen.
- Verder doen met de goede voornemens van 2016. Dat was elke maand een andere Amiga vastnemen en er wat met doen. Dat is ene beetje foutgelopen dit jaar en de hoop lijkt alleen maar groter te zijn geworden.
- Een meeting organiseren met de Belgische Amigaclub.
- En boven alles: fit en gezond blijven zodat ik hier nog een jaar of 50 met kan doorgaan. Nothing beats a fit body :-)

Zo dat waren de mijne ... die van jullie ?2 opmerkingen:

  1. Mijn planning is nog zo een beetje het verlengde van vorig jaar, de pc rommel verkopen en me eindelijk eens toeleggen op de meer dan 10 Amiga's die geduldig staan te wachten :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar houd ik je aan. Effy die verschijnt op ene meeting met een werkende Amiga :-)

      Verwijderen