Welkom op mijn Blog over mijn hobby: de Amiga Commodore homecomputer

Omdat er toch al zo weinig Nederlandstalige informatie terug te vinden is op het "wereld-wijde-web" over de Amiga Commodore homecomputer heb ik beslist een blog te starten over mijn hobby. Nieuwe toevoegingen aan mijn verzameling, herstellingen en andere relevante zaken zal ik hier trachten te documenteren in de Nederlandse taal.

Vooral dat laatste vind ik belangrijk, de eens zo grote Amiga-scene bestaande uit clubs over heel Vlaanderen met duizenden leden is nu herleid tot een handjevol liefhebbers waarvan de meeste lid zijn van de laatste Amigaclub die er nog is in Belgiƫ en waarvan ikzelf voorzitter ben: The Belgian Amiga Club.

Dus ik hoop dat mijn blog u motiveert om uw oude Amiga van de zolder te halen en er weer eens met aan de slag te gaan. Wat de reden ook is: nostalgie, verveling, uitgekeken op de huidige moderne speeltjes of misschien hebt u wel kinderen die u eens wat digitale geschiedenis wil bijbrengen of wil uitdagen met een wedstrijdje retrogamen ... u zal het zich niet beklagen.

Mocht u bovenstaande hebben gelezen met de gedachte of u nog iemand een plezier kan doen met die Amiga die u nog heeft staan in plaats van hem naar het containerpark te brengen ... bij deze kent u het antwoord :-)

dinsdag 24 januari 2017

From Bedrooms to Billions - The Amiga Years

Ik heb mezelf getrakteerd een week geleden en vandaag zat hij in de brievenbus: de special edition bluray van "From Bedrooms to Billions - The Amiga Years" door Nicola Caulfield & Anthony Caulfield . Deze is uitgebracht in oktober vorig jaar na een succesvolle kickstartcampagne in 2015 en je kan hem kopen via de website in uiteenlopende vormen: als download, standaard DVD of Bluray of als special edition inclusief een plastic onderlegger in de vorm van een diskette. Uiteraard heb ik voor de laatste gekozen. Hier meer info: http://www.frombedroomstobillions.com/amiga

Als Amigafan is dit verplichte kost maar hij is ook handig als u huisgenoten of collega's hebt die uw sentiment niet delen en niet begrijpen wat er nu zo special is aan die oude computer uit uw jeugdjaren.Geen opmerkingen:

Een reactie posten