Welkom op mijn Blog over mijn hobby: de Amiga Commodore homecomputer

Omdat er toch al zo weinig Nederlandstalige informatie terug te vinden is op het "wereld-wijde-web" over de Amiga Commodore homecomputer heb ik beslist een blog te starten over mijn hobby. Nieuwe toevoegingen aan mijn verzameling, herstellingen en andere relevante zaken zal ik hier trachten te documenteren in de Nederlandse taal.

Vooral dat laatste vind ik belangrijk, de eens zo grote Amiga-scene bestaande uit clubs over heel Vlaanderen met duizenden leden is nu herleid tot een handjevol liefhebbers waarvan de meeste lid zijn van de laatste Amigaclub die er nog is in België en waarvan ikzelf voorzitter ben: The Belgian Amiga Club.

Dus ik hoop dat mijn blog u motiveert om uw oude Amiga van de zolder te halen en er weer eens met aan de slag te gaan. Wat de reden ook is: nostalgie, verveling, uitgekeken op de huidige moderne speeltjes of misschien hebt u wel kinderen die u eens wat digitale geschiedenis wil bijbrengen of wil uitdagen met een wedstrijdje retrogamen ... u zal het zich niet beklagen.

Mocht u bovenstaande hebben gelezen met de gedachte of u nog iemand een plezier kan doen met die Amiga die u nog heeft staan in plaats van hem naar het containerpark te brengen ... bij deze kent u het antwoord :-)

vrijdag 2 december 2016

Discovery Channel: Chasing classic computers

De jacht heeft zijn vruchten afgeworpen deze week: 5 stuks A500, een A600, randapparatuur en een koppel monitors.
Voor de helft van die spullen heb ik wel nog één en ander moeten kopen dat ik eigenlijk niet verzamel: een volle Volvo retromateriaal allerhande: Apple's, Atari's, MSX, Videopac, Commodore C64, C128 enz ... Daar kan ik hopelijk nog wat mensen met gelukkig maken die niet mijn mening zijn toegedaan: "only Amiga makes it possible" ;-)

De foto's:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten