Welkom op mijn Blog over mijn hobby: de Amiga Commodore homecomputer

Omdat er toch al zo weinig Nederlandstalige informatie terug te vinden is op het "wereld-wijde-web" over de Amiga Commodore homecomputer heb ik beslist een blog te starten over mijn hobby. Nieuwe toevoegingen aan mijn verzameling, herstellingen en andere relevante zaken zal ik hier trachten te documenteren in de Nederlandse taal.

Vooral dat laatste vind ik belangrijk, de eens zo grote Amiga-scene bestaande uit clubs over heel Vlaanderen met duizenden leden is nu herleid tot een handjevol liefhebbers waarvan de meeste lid zijn van de laatste Amigaclub die er nog is in België en waarvan ikzelf voorzitter ben: The Belgian Amiga Club.

Dus ik hoop dat mijn blog u motiveert om uw oude Amiga van de zolder te halen en er weer eens met aan de slag te gaan. Wat de reden ook is: nostalgie, verveling, uitgekeken op de huidige moderne speeltjes of misschien hebt u wel kinderen die u eens wat digitale geschiedenis wil bijbrengen of wil uitdagen met een wedstrijdje retrogamen ... u zal het zich niet beklagen.

Mocht u bovenstaande hebben gelezen met de gedachte of u nog iemand een plezier kan doen met die Amiga die u nog heeft staan in plaats van hem naar het containerpark te brengen ... bij deze kent u het antwoord :-)

donderdag 13 oktober 2016

De 144 games - the brexit strikes again.

De laatste aankoop in mijn queeste 144 games aan te kopen voor een maximumbudget van 576€ ( 4€ per spel ) . Ik had het al eens gezegd dat dankzij de Brexit en de bijhorende vrije val van de Engelse pond er koopjes te doen zijn over het water.

En voila voor 153€ inclusief verzending heb ik nog 50 games op de kop kunnen tikken. Dat is 3,06€ per spel. Dus uiteindelijk heb ik 556,07€ uitgegeven aan 168 games. Meer games dan voorzien en i.p.v. het budget van 4€ per spel is het uiteindelijk maar 3,03€ per spel geworden.
 
Rest me enkel nog de boel uit te sorteren en de dubbele exemplaren aan de man te brengen wat het budget nog naar beneden brengt en ruimte laat om games aan te kopen die echt op de wishlist staan.

Uiteindelijk heb ik er een maand of tien over gedaan en kan je wel degelijk met een beperkt budget van +/- 50€ in de maand een mooie collectie beginnen opbouwen. Hoe groter die collectie wordt en hoe meer loten je kan kopen, hoe meer dubbele die je allicht hier aan de man kan brengen voor meer dan 3€ het stuk.

Ik hoop hiermee jullie zakelijk instinct een beetje te hebben aangewakkerd en dan kan ik misschien in België nog eens wat Amigaspellen kopen of ruilen :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten