Welkom op mijn Blog over mijn hobby: de Amiga Commodore homecomputer

Omdat er toch al zo weinig Nederlandstalige informatie terug te vinden is op het "wereld-wijde-web" over de Amiga Commodore homecomputer heb ik beslist een blog te starten over mijn hobby. Nieuwe toevoegingen aan mijn verzameling, herstellingen en andere relevante zaken zal ik hier trachten te documenteren in de Nederlandse taal.

Vooral dat laatste vind ik belangrijk, de eens zo grote Amiga-scene bestaande uit clubs over heel Vlaanderen met duizenden leden is nu herleid tot een handjevol liefhebbers waarvan de meeste lid zijn van de laatste Amigaclub die er nog is in Belgiƫ en waarvan ikzelf voorzitter ben: The Belgian Amiga Club.

Dus ik hoop dat mijn blog u motiveert om uw oude Amiga van de zolder te halen en er weer eens met aan de slag te gaan. Wat de reden ook is: nostalgie, verveling, uitgekeken op de huidige moderne speeltjes of misschien hebt u wel kinderen die u eens wat digitale geschiedenis wil bijbrengen of wil uitdagen met een wedstrijdje retrogamen ... u zal het zich niet beklagen.

Mocht u bovenstaande hebben gelezen met de gedachte of u nog iemand een plezier kan doen met die Amiga die u nog heeft staan in plaats van hem naar het containerpark te brengen ... bij deze kent u het antwoord :-)

woensdag 24 augustus 2016

De 144 games, update 5: Hup Holland.

Beetje een onverwachte update voor wat het 144 games project betreft. Iemand stuurde een link naar een complete CDTV set die op marktplaats stond en ik heb de man maar gewoon gebeld en de 250€ vraagprijs aangeboden. De beller is altijd sneller zeggen ze daar.


250€ is misschien vrij stevig voor een CDTV maar het was een erg mooie en komplete set en die gaan vandaag toch al vlot richting 400€ op Ebay. Er waren wel wat CDTV-titels bij die ik nog niet had en een originele CDTV muis die ik nog ontbrak. En vooral waar het hier om te doen is: originele games. 23 op precies te zijn.
Toegeven heel wat budgetgames maar met de Shadow Of The Beast II, Turbo Challenge II, Kick Off, Space Ace en Xenon ben ik toch heel blij. En het beste moet dan nog komen ... ik heb de CDTV set weer verder verkocht aangezien ik er al eentje had voor 250€. Dus 23 games bij in de collectie voor de ronde prijs van 0€. Die 5 uur zweten in de auto in ons door fileleed geteisterd landje zal ik dan maar even vergeten, als je wat wil moet je er maar wat voor over hebben.

Dus de huidige stand van zaken 345,86€ uitgeven aan 110 games zijnde 3,14 per spel ! Het is nog geen topcollectie maar we gaan er geraken !

1 opmerking:

  1. kijk eens dat is toch weer iets anders dan pokemon go op de virtual reality
    Ik weet zeker als je die spellen nog langer vast kan houden dat ze veel meer waard worden

    BeantwoordenVerwijderen