Welkom op mijn Blog over mijn hobby: de Amiga Commodore homecomputer

Omdat er toch al zo weinig Nederlandstalige informatie terug te vinden is op het "wereld-wijde-web" over de Amiga Commodore homecomputer heb ik beslist een blog te starten over mijn hobby. Nieuwe toevoegingen aan mijn verzameling, herstellingen en andere relevante zaken zal ik hier trachten te documenteren in de Nederlandse taal.

Vooral dat laatste vind ik belangrijk, de eens zo grote Amiga-scene bestaande uit clubs over heel Vlaanderen met duizenden leden is nu herleid tot een handjevol liefhebbers waarvan de meeste lid zijn van de laatste Amigaclub die er nog is in Belgiƫ en waarvan ikzelf voorzitter ben: The Belgian Amiga Club.

Dus ik hoop dat mijn blog u motiveert om uw oude Amiga van de zolder te halen en er weer eens met aan de slag te gaan. Wat de reden ook is: nostalgie, verveling, uitgekeken op de huidige moderne speeltjes of misschien hebt u wel kinderen die u eens wat digitale geschiedenis wil bijbrengen of wil uitdagen met een wedstrijdje retrogamen ... u zal het zich niet beklagen.

Mocht u bovenstaande hebben gelezen met de gedachte of u nog iemand een plezier kan doen met die Amiga die u nog heeft staan in plaats van hem naar het containerpark te brengen ... bij deze kent u het antwoord :-)

vrijdag 26 augustus 2016

Amiga User Group Flanders VZW

Vandaag ergens in mijn documentatie een flyer bovengevist van de Amiga User Group Flanders of in het kort AUGFL ... Dat laatste bekt wel niet bijzonder lekker maar dat terzijde.

Ik heb nooit gehoord van die vzw maar het brengt wel herinneringen op uit de tijd dat "computeren" nog fun was en een sociaal gebeuren met clubs en bijeenkomsten. Ik heb de flyer ingescand, de binnenkant is wel moeilijk leesbaar doordat de inkt blijkbaar 20 jaar (?) later nog steeds plakkerig is.

Behalve dat de vereniging van '93 tot '98 heeft bestaan wat ik kon opzoeken via het ondernemingsnummer kan ik er weinig van vinden. Ik weet niet of er veel clubs bij waren aangesloten. Wie weet meer ? Op zich zijn ze nog vrij vroeg opgehouden te bestaan. Alhoewel de laatste CU Amiga Magazine is in oktober '98 uitgekomen wat toch wel een teken aan de wand was.Geen opmerkingen:

Een reactie posten