Welkom op mijn Blog over mijn hobby: de Amiga Commodore homecomputer

Omdat er toch al zo weinig Nederlandstalige informatie terug te vinden is op het "wereld-wijde-web" over de Amiga Commodore homecomputer heb ik beslist een blog te starten over mijn hobby. Nieuwe toevoegingen aan mijn verzameling, herstellingen en andere relevante zaken zal ik hier trachten te documenteren in de Nederlandse taal.

Vooral dat laatste vind ik belangrijk, de eens zo grote Amiga-scene bestaande uit clubs over heel Vlaanderen met duizenden leden is nu herleid tot een handjevol liefhebbers waarvan de meeste lid zijn van de laatste Amigaclub die er nog is in Belgiƫ en waarvan ikzelf voorzitter ben: The Belgian Amiga Club.

Dus ik hoop dat mijn blog u motiveert om uw oude Amiga van de zolder te halen en er weer eens met aan de slag te gaan. Wat de reden ook is: nostalgie, verveling, uitgekeken op de huidige moderne speeltjes of misschien hebt u wel kinderen die u eens wat digitale geschiedenis wil bijbrengen of wil uitdagen met een wedstrijdje retrogamen ... u zal het zich niet beklagen.

Mocht u bovenstaande hebben gelezen met de gedachte of u nog iemand een plezier kan doen met die Amiga die u nog heeft staan in plaats van hem naar het containerpark te brengen ... bij deze kent u het antwoord :-)

woensdag 25 mei 2016

I am only happy when it rains ...

Integendeel eigenlijk. Maar het regenweer van het voorbije weekend heeft me wel naar mijn laatste  A2000 of beter gezegd A2500 doen grijpen die ik nog onderhanden moest nemen. Veel werk was er niet aan, de batterij is niet uitgelopen op deze en alles werkt naar behoren.
Nieuwe coincell op zijn plaats gesoldeerd en "that's it".... het moet niet altijd een drama zijn. Maar goed ook want voor mij is het toch een van de toppers in mijn verzameling die goed voorzien is van uitbreidingen.

2 opmerkingen:

 1. Goh, helpt het als ik zeg dat ik me schuldig voel dat ik te weinig of geen tijd aan mijn Amiga's spendeer ? Mijn verzameling is ondertussen in de voorbije jaren erg uitgedund, met dank aan Ronny Bellen, maar in mijn ogen heb ik de leukste towers nog steeds behouden. En al zit ik regelmatig te denken aan uitbreidingen en re-installs, er gebeurt te weinig bij mij thuis. En als ik dan jou bezig zie, dan kan ik niet laten hier het grootste respect te hebben, voor jou en alle anderen die er actief mee bezig zijn.
  Dit gezegd, nu schijnt de zon en ik ga effe genieten :)

  have a nice day,
  Effy.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Uitstel is stilletjes aan een probleem aan het worden voor je moederborden anno 2016 als deze nog steeds origineel zijn ... Een eenvoudige poetsbeurt,controle batterij en een standaard workbench installatie ... 1 dag werk ? En dan heb je toch een idee van de staat waarin het zich bevindt ?

   Verwijderen