Welkom op mijn Blog over mijn hobby: de Amiga Commodore homecomputer

Omdat er toch al zo weinig Nederlandstalige informatie terug te vinden is op het "wereld-wijde-web" over de Amiga Commodore homecomputer heb ik beslist een blog te starten over mijn hobby. Nieuwe toevoegingen aan mijn verzameling, herstellingen en andere relevante zaken zal ik hier trachten te documenteren in de Nederlandse taal.

Vooral dat laatste vind ik belangrijk, de eens zo grote Amiga-scene bestaande uit clubs over heel Vlaanderen met duizenden leden is nu herleid tot een handjevol liefhebbers waarvan de meeste lid zijn van de laatste Amigaclub die er nog is in Belgiƫ en waarvan ikzelf voorzitter ben: The Belgian Amiga Club.

Dus ik hoop dat mijn blog u motiveert om uw oude Amiga van de zolder te halen en er weer eens met aan de slag te gaan. Wat de reden ook is: nostalgie, verveling, uitgekeken op de huidige moderne speeltjes of misschien hebt u wel kinderen die u eens wat digitale geschiedenis wil bijbrengen of wil uitdagen met een wedstrijdje retrogamen ... u zal het zich niet beklagen.

Mocht u bovenstaande hebben gelezen met de gedachte of u nog iemand een plezier kan doen met die Amiga die u nog heeft staan in plaats van hem naar het containerpark te brengen ... bij deze kent u het antwoord :-)

donderdag 4 februari 2016

Discovery Channel

Mijn dag was goed. Gereageerd op een advertentie zonder foto's op 2dehands.be, gebeld met de meneer die het had over "nieuwe muizen, diskettes en printers ...enfin vanalles". Met een beetje geld op zak naar Sint-Truiden gereden om tot de vaststelling te komen dat een beetje geld niet genoeg ging zijn en dat mijn Volvo volstak tot aan het dashboard vooraan. Ik kan me weeral amuseren dit weekend ( en nog 10 weekends daarna. ).


Wel geen boxed games maar dat is wel het minste van mijn zorgen. Veel mooie dingen, hopelijk werkt alles nog. Wie Commodore64 of 128 materiaal ziet op de foto, ik verzamel dat niet dus 't is de moment om een mailtje te sturen als je wat ziet dat je kan gebruiken.


2 opmerkingen:

  1. De nagelwitte A4000D case is wel nice ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En zal een waardig vervanger voor 1 van mijn vergeelde exemplaren ;-)

      Verwijderen