Welkom op mijn Blog over mijn hobby: de Amiga Commodore homecomputer

Omdat er toch al zo weinig Nederlandstalige informatie terug te vinden is op het "wereld-wijde-web" over de Amiga Commodore homecomputer heb ik beslist een blog te starten over mijn hobby. Nieuwe toevoegingen aan mijn verzameling, herstellingen en andere relevante zaken zal ik hier trachten te documenteren in de Nederlandse taal.

Vooral dat laatste vind ik belangrijk, de eens zo grote Amiga-scene bestaande uit clubs over heel Vlaanderen met duizenden leden is nu herleid tot een handjevol liefhebbers waarvan de meeste lid zijn van de laatste Amigaclub die er nog is in België en waarvan ikzelf voorzitter ben: The Belgian Amiga Club.

Dus ik hoop dat mijn blog u motiveert om uw oude Amiga van de zolder te halen en er weer eens met aan de slag te gaan. Wat de reden ook is: nostalgie, verveling, uitgekeken op de huidige moderne speeltjes of misschien hebt u wel kinderen die u eens wat digitale geschiedenis wil bijbrengen of wil uitdagen met een wedstrijdje retrogamen ... u zal het zich niet beklagen.

Mocht u bovenstaande hebben gelezen met de gedachte of u nog iemand een plezier kan doen met die Amiga die u nog heeft staan in plaats van hem naar het containerpark te brengen ... bij deze kent u het antwoord :-)

woensdag 3 februari 2016

De 144 games: update 3

Een nieuwe update ! Ik heb het al gehad over loten aankopen maar dat hoeft uiteraard niet een lot te zijn dat enkel bestaat uit games. Deze keer bestond het lot uit 21 spelletjes, een zeer nette Amiga 1200 in de originele verpakking, wat software en een nieuwe rgbkabel en een nieuwe muis.Weer heb ik het lot gevonden door specifiek te zoeken op Ebay.co.uk. Aanvankelijk werd het enkel voor verzending binnen het Verenigd Koninkrijk werd aangeboden. Uiteindelijk na een beetje rekenen heb ik de verkoper aangesproken met de vraag of hij wou verzenden naar België in de hoop dat ik de toch wel erg nette A1200 met het garantiezegel nog intact en met het nieuwe toebehoren voor 200€ kon verder verkopen. Een gok die mijn budget grondig kon verpesten en ik heb een dikke maand geduld moeten hebben maar het is gelukt. De verkoper wou graag naar hier versturen en na wat over en weer mailen was de verzending zelfs inbegrepen in zijn vraagprijs. Zodoende weer een aantal zeer toffe games erbij en als surplus de doos die ik heb gehouden voor in mijn eigen collectie.

Tijd om de rekening te maken dan:

Dit pakket heeft me 310,86€ gekost, ik heb er 200€ van terugverdient wat me dan uiteindelijk brengt op 21 games aan 5,2€ het stuk. Boven het stukbudget dat vooropgesteld is maar dat komt wel goed met toekomstige aankopen.

De huidige tussenstand dan: 214,86€ delen door 47 games brengt me op 4,57€ per spel en dus nog 361,14€ over om de resterende 97 aan te kopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten