Welkom op mijn Blog over mijn hobby: de Amiga Commodore homecomputer

Omdat er toch al zo weinig Nederlandstalige informatie terug te vinden is op het "wereld-wijde-web" over de Amiga Commodore homecomputer heb ik beslist een blog te starten over mijn hobby. Nieuwe toevoegingen aan mijn verzameling, herstellingen en andere relevante zaken zal ik hier trachten te documenteren in de Nederlandse taal.

Vooral dat laatste vind ik belangrijk, de eens zo grote Amiga-scene bestaande uit clubs over heel Vlaanderen met duizenden leden is nu herleid tot een handjevol liefhebbers waarvan de meeste lid zijn van de laatste Amigaclub die er nog is in België en waarvan ikzelf voorzitter ben: The Belgian Amiga Club.

Dus ik hoop dat mijn blog u motiveert om uw oude Amiga van de zolder te halen en er weer eens met aan de slag te gaan. Wat de reden ook is: nostalgie, verveling, uitgekeken op de huidige moderne speeltjes of misschien hebt u wel kinderen die u eens wat digitale geschiedenis wil bijbrengen of wil uitdagen met een wedstrijdje retrogamen ... u zal het zich niet beklagen.

Mocht u bovenstaande hebben gelezen met de gedachte of u nog iemand een plezier kan doen met die Amiga die u nog heeft staan in plaats van hem naar het containerpark te brengen ... bij deze kent u het antwoord :-)

zondag 17 januari 2016

De 144 games: update 2 - friends.

De feestdagen zijn voorbij en ik heb weer wat meer tijd en vooral terug wat budget ... De gezelligheid brengt jammer genoeg meestal ook kosten met zich mee.

Dat gezegd zijnde is de collectie groter geworden en wel met 19 stuks tegelijkertijd ! En we zijn mooi binnen het budget gebleven: Voor een totaal van 74,07€ , dus zijnde 3,9€ afgerond per spel. Er zit voor mij een paar mooie dingen tussen: GLOOM, Zeewolf2, Jetstrike, Tinytroops ...
Hoe heb ik het gedaan ... Wanneer je zoekt in Ebay zonder wat aan te passen in de instellingen toont Ebay enkel de items die beschikbaar zijn voor België. Dus misschien zijn er wel interessante dingen die je misloopt. Het is vrij simpel op te lossen, ik ga in dit geval naar Ebay.co.uk en tik bijvoorbeeld "Amiga" in. Zoals je op onderstaande foto kan zien staat je postcode net boven de resultaten ( naast de rode pijl ). het volstaat op je postcode te klikken en dan kan je het land veranderen in "United Kingdom" om te zien wat er allemaal beschikbaar is voor het Verenigd Koninkrijk.


Wanneer je dan wat ziet dat je wil hebben maar niet naar België wordt verzonden volstaat het een bericht naar de verkoper te sturen met de vraag of hij naar België wil versturen. In het eerste geval wou de verkoper dit niet maar daar heb ik een oplossing voor gevonden. Mijn oplossing zijn naam is Marnix en het is een vriend die in de U.K. woont en regelmatig naar hier afzakt. Dus in Ebay heb ik zijn adres bij mijn verzendadressen ingegeven en ik kon zonder problemen het lot kopen en betalen.

Het tweede lot was een ander geval. Ik had gemerkt dat veel verkopers "free shipping" aanbieden in de U.K. Terwijl deze verkoper wel de boel wou verzenden naar België zou me dit 25€ hebben gekost terwijl hij gratis naar de U.K. verzond. Zelfde actie als voorgaande, het lot naar mijn kameraad laten verzenden die op zijn beurt alles gratis meebrengt naar België.

Natuurlijk hoor ik het jullie al zeggen " maar ik heb helemaal geen vriend in de U.K. die regelmatig naar België komt " .... Een iets duurdere oplossing wanneer je wel daar iemand kent die zo vriendelijk wil zijn alles in ontvangst te nemen en er een grote doos met vult en het voor jou naar België stuurt. De games zijn niet zwaar dus mits een grote doos zou hij er toch een 40tal voor vrij weinig geld moeten kunnen opsturen naar hier wat toch een mooie besparing kan opleveren.

Dus wat hebben we vandaag geleerd ?

- Zoek ook naar items die niet naar België worden verzonden.

- Maak vrienden in het buitenland.

- Kijk of items niet gratis naar het land van de verkoper verzonden worden.

Dan de tussenstand: 104€ uitgegeven aan 26 games wat ons exact op 4€ per spel  brengt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten