Welkom op mijn Blog over mijn hobby: de Amiga Commodore homecomputer

Omdat er toch al zo weinig Nederlandstalige informatie terug te vinden is op het "wereld-wijde-web" over de Amiga Commodore homecomputer heb ik beslist een blog te starten over mijn hobby. Nieuwe toevoegingen aan mijn verzameling, herstellingen en andere relevante zaken zal ik hier trachten te documenteren in de Nederlandse taal.

Vooral dat laatste vind ik belangrijk, de eens zo grote Amiga-scene bestaande uit clubs over heel Vlaanderen met duizenden leden is nu herleid tot een handjevol liefhebbers waarvan de meeste lid zijn van de laatste Amigaclub die er nog is in Belgiƫ en waarvan ikzelf voorzitter ben: The Belgian Amiga Club.

Dus ik hoop dat mijn blog u motiveert om uw oude Amiga van de zolder te halen en er weer eens met aan de slag te gaan. Wat de reden ook is: nostalgie, verveling, uitgekeken op de huidige moderne speeltjes of misschien hebt u wel kinderen die u eens wat digitale geschiedenis wil bijbrengen of wil uitdagen met een wedstrijdje retrogamen ... u zal het zich niet beklagen.

Mocht u bovenstaande hebben gelezen met de gedachte of u nog iemand een plezier kan doen met die Amiga die u nog heeft staan in plaats van hem naar het containerpark te brengen ... bij deze kent u het antwoord :-)

dinsdag 22 december 2015

De 144 games: update 1

De eerste games zijn binnen ...

Het is gemakkelijk als je net een collectie begint: je wil zoveel mogelijk games voor een zo laag mogelijke prijs. In het begin raad ik aan pakketjes te kopen zelfs al wil je de helft van de games in dat pakket helemaal niet. Wat je niet wil kan je ruilen of stuk per stuk verkopen aan een paar euro meer . De bedoeling van in lot te kopen is toch dat je minder betaald dan wanneer je de games afzonderlijk zou aankopen. En een paar euro meer betekent meer budget in de toekomst om te kopen wat je echt wil.

Dus in dit geval was het simpel, Ebay openen en zoeken op "Amiga lot" en ik kwam al snel op een lot in Frankrijk van zeven boxed games. Zeven flightsimulators op precies te zijn.


Op zich niks speciaals al zijn er wel een paar bij die vroeger bestsellers waren. Eigenlijk verzamel ik ze zelf voor de "boxart"... het spel zelf is van ondergeschikt belang bij mij. Langs de andere kant heb ik vroeger uren gespendeerd aan de flightsimulators Interceptor en Thunderhawk. Zeker de moeite om eens te testen als je een retrogamer bent.

Enkele tips voor je aankoopt: Als je de aanbieding een "best offer" optie heeft ... gebruik die dan ook. De verkoper vroeg 25€ maar heeft mijn bod van 20€ aanvaard. Verder als je in Frankrijk koopt, vraag dan de verkoper of hij wil verzenden met Mondial Relay wat het best omschreven kan worden als de Franse Kiala en bijzonder goedkoop is.

Alles samen heeft deze aankoop me 30€ gekost. Dus 4.28€ per spel wat bijna gelijk is aan het vooropgestelde budget van 4€ per spel. Rest er nog 546€ van het totaalbudget van 576€.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten