Welkom op mijn Blog over mijn hobby: de Amiga Commodore homecomputer

Omdat er toch al zo weinig Nederlandstalige informatie terug te vinden is op het "wereld-wijde-web" over de Amiga Commodore homecomputer heb ik beslist een blog te starten over mijn hobby. Nieuwe toevoegingen aan mijn verzameling, herstellingen en andere relevante zaken zal ik hier trachten te documenteren in de Nederlandse taal.

Vooral dat laatste vind ik belangrijk, de eens zo grote Amiga-scene bestaande uit clubs over heel Vlaanderen met duizenden leden is nu herleid tot een handjevol liefhebbers waarvan de meeste lid zijn van de laatste Amigaclub die er nog is in Belgiƫ en waarvan ikzelf voorzitter ben: The Belgian Amiga Club.

Dus ik hoop dat mijn blog u motiveert om uw oude Amiga van de zolder te halen en er weer eens met aan de slag te gaan. Wat de reden ook is: nostalgie, verveling, uitgekeken op de huidige moderne speeltjes of misschien hebt u wel kinderen die u eens wat digitale geschiedenis wil bijbrengen of wil uitdagen met een wedstrijdje retrogamen ... u zal het zich niet beklagen.

Mocht u bovenstaande hebben gelezen met de gedachte of u nog iemand een plezier kan doen met die Amiga die u nog heeft staan in plaats van hem naar het containerpark te brengen ... bij deze kent u het antwoord :-)

woensdag 29 april 2015

Hoarder, verzamelaar, retroliefhebber .... what's in a name ?

De eerste post van 2015 op mijn blog.... wegens omstandigheden maar hier zijn we weer. Ik zit nu op mijn plaats na aanslepende renovatiewerkjes in mijn huis en kan weer naar hartenlust materiaal beginnen aanslepen. Wat ik dan ook weer deze week heb gedaan....

Dat brengt me bij de titel van deze post: hoarder, verzamelaar of retroliefhebber .... Waarom houd ik me anno 2015 nog met de Amiga bezig ? Het antwoord: waarom niet ? Oude computers en voor mij de Amiga Commodore in het bijzonder staan nog steeds garant voor urenlang plezier. Ik hoef niet altijd het nieuwste van het nieuwste te hebben om me te kunnen vermaken achter een computerscherm en ja wat is er leuker als verzamelaar om weer eens op Ebay of een lokale koopjessite wat te scoren en je verzameling  uit te breiden ?
 
Anyway: Happy Hoarding :-)
 
 


 
 

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten