Welkom op mijn Blog over mijn hobby: de Amiga Commodore homecomputer

Omdat er toch al zo weinig Nederlandstalige informatie terug te vinden is op het "wereld-wijde-web" over de Amiga Commodore homecomputer heb ik beslist een blog te starten over mijn hobby. Nieuwe toevoegingen aan mijn verzameling, herstellingen en andere relevante zaken zal ik hier trachten te documenteren in de Nederlandse taal.

Vooral dat laatste vind ik belangrijk, de eens zo grote Amiga-scene bestaande uit clubs over heel Vlaanderen met duizenden leden is nu herleid tot een handjevol liefhebbers waarvan de meeste lid zijn van de laatste Amigaclub die er nog is in Belgiƫ en waarvan ikzelf voorzitter ben: The Belgian Amiga Club.

Dus ik hoop dat mijn blog u motiveert om uw oude Amiga van de zolder te halen en er weer eens met aan de slag te gaan. Wat de reden ook is: nostalgie, verveling, uitgekeken op de huidige moderne speeltjes of misschien hebt u wel kinderen die u eens wat digitale geschiedenis wil bijbrengen of wil uitdagen met een wedstrijdje retrogamen ... u zal het zich niet beklagen.

Mocht u bovenstaande hebben gelezen met de gedachte of u nog iemand een plezier kan doen met die Amiga die u nog heeft staan in plaats van hem naar het containerpark te brengen ... bij deze kent u het antwoord :-)

maandag 29 oktober 2012

Mijn Super A500 ...

Voor diegenen die zich afvragen wat je nog met A500 kan doen: hier mijn "super A500" in opbouw. Het rode kaartje in het uitbreidingsslot is een KCS PowerPC Board ... in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden betreft het hier geen bordje met een PowerPC chip maar wel een 8086 PC Emulator met 1Mb geheugen uitbreiding. Mits een kleine aanpassing op het moederbord van de A500 kan ik 512kb van deze uitbreiding gebruiken als chip ram waardoor ik in plaats van 512kb dus 1Mb chip ram heb.


Daarna heb ik een CSA Mega Midget Racer 68030 Turboboard geplaatst met extra geheugen waardoor de A500 sneller draait dan een standaard A3000 zoals jullie kunnen zien op de SysInfo resultatenOok heb ik nog een kickstartswitch geplaatst zodat ik kan kiezen tussen kickstart 1.3 voor compatibiliteit met oudere software en kickstart 3.1 . Nu moet ik enkel nog een externe harde schijf zien te vinden zodat ik WHDload kan installeren.

2 opmerkingen:

  1. wtf ... what is that ... I have a A500 with 2Mb ... want this mood too :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. It's a an accelerator card, called "CSA Mega Midget Racer" with fastram expansion. Not an easy find I think these days.

      Verwijderen