Welkom op mijn Blog over mijn hobby: de Amiga Commodore homecomputer

Omdat er toch al zo weinig Nederlandstalige informatie terug te vinden is op het "wereld-wijde-web" over de Amiga Commodore homecomputer heb ik beslist een blog te starten over mijn hobby. Nieuwe toevoegingen aan mijn verzameling, herstellingen en andere relevante zaken zal ik hier trachten te documenteren in de Nederlandse taal.

Vooral dat laatste vind ik belangrijk, de eens zo grote Amiga-scene bestaande uit clubs over heel Vlaanderen met duizenden leden is nu herleid tot een handjevol liefhebbers waarvan de meeste lid zijn van de laatste Amigaclub die er nog is in Belgiƫ en waarvan ikzelf voorzitter ben: The Belgian Amiga Club.

Dus ik hoop dat mijn blog u motiveert om uw oude Amiga van de zolder te halen en er weer eens met aan de slag te gaan. Wat de reden ook is: nostalgie, verveling, uitgekeken op de huidige moderne speeltjes of misschien hebt u wel kinderen die u eens wat digitale geschiedenis wil bijbrengen of wil uitdagen met een wedstrijdje retrogamen ... u zal het zich niet beklagen.

Mocht u bovenstaande hebben gelezen met de gedachte of u nog iemand een plezier kan doen met die Amiga die u nog heeft staan in plaats van hem naar het containerpark te brengen ... bij deze kent u het antwoord :-)

donderdag 25 oktober 2012

Intro

Mijn eerste post op mijn nieuwe blog ... boingedinbelgium.blogspot.be

Boinged In Belgium ... hoe komt hij daar nu weer op zal u zeggen ? Boinged In Belgium was een door de Belgische Amiga Club georganiseerd event ter ere van het 25-jarig bestaan van de Commodore Amiga en dat zijn naam ontleende aan een poster die ooit de Amiga Inc. werd uitgebracht.

Wat "geboinged" zijn dan wel mag wezen ... gebeten door het Amiga-virus ? Je kan het op verschillende manieren interpreteren neem ik aan. En voor zij die nog zin hebben in een beetje geschiedenis en de herkomst van de Boingball. De boingball-demo was de demo die er in 1984 voor zorgde dat de Amiga een miljoen keer verkocht werd. Toen andere computers er nog maar net in slaagden kleur op het scherm te krijgen toonde de Amiga een vloeiende animatie in full colour terwijl hij op de achtergrond aan het multitasken was... iets waar andere computers 10 jaar later nog niet toe in staat waren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten